Monday, October 5, 2015

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας...



























Αν κάτι έχει κατακλύσει τα μέσα ενημέρωσης το τελευταίο διάστημα, αυτό είναι το ζήτημα των προσφύγων. Οι άνθρωποι αυτοί, κατατρεγμένοι από τις πολεμικές συγκρούσεις , τις βόμβες του ΝΑΤΟ και τις επιθέσεις του ISIS, αναγκάζονται να φύγουν από τον τόπο διαμονής τους και να αναζητήσουν την επιβίωση οπουδήποτε αλλού. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έρχονται αντιμέτωποι με τους φράχτες των συνόρων της Ευρώπης και την (αντι)μεταναστευτική ευρωπαϊκή υπηρεσία Frontex,  που θα τους χειριστεί με τον πιο βίαιο τρόπο. Ακόμα και αν καταφέρουν να ξεπεράσουν αυτά τα εμπόδια, θεωρούνται παράνομοι, γίνονται θύματα φασιστικών ή ρατσιστικών επιθέσεων και δεν τους παρέχονται οι ουσιώδεις προϋποθέσεις διαβίωσης, κάτι το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όφειλε να παρέχει, αντί να τους κλείνει σε κελιά και στρατόπεδα συγκέντρωσης και ταυτόχρονα να μην τους εκδίδει τα χαρτιά που χρειάζονται.

Ακριβώς σε αυτό το σημείο ερχόμαστε εμείς, να προτάξουμε το δικό μας στίγμα συμμετέχοντας και συνδιοργανώνοντας δράσεις αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες. Προτάσσουμε την αλληλεγγύη, όχι σαν ένδειξη καλής πράξης ή φιλανθρωπίας, αλλά ως αναγκαία πράξη για την ανασυγκρότηση ντόπιων και προσφύγων ενάντια στην εξαθλίωση που μας επιβάλλουν!

Μετά από απόφαση συλλόγου , που πάρθηκε από τα διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου και με την λήψη παρόμοιων αποφάσεων άλλων συλλόγων της Σ.Θ.Ε. , μαζεύουμε είδη πρώτης ανάγκης  για τους πρόσφυγες.


Η συλλογή γίνεται από Τρίτη έως και Παρασκευή,  από τις  11:00 π.μ. – 14:00 μ.μ. στο φουαγιέ της σχολής.


No comments:

Post a Comment